Helaas komt er aan alles een eind!:( - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Tessa Aarninkhof - WaarBenJij.nu Helaas komt er aan alles een eind!:( - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Tessa Aarninkhof - WaarBenJij.nu

Helaas komt er aan alles een eind!:(

Blijf op de hoogte en volg Tessa

18 Januari 2018 | Suriname, Paramaribo

Hallo Allemaal,

Dit zal mijn laatste blog zijn over de belevenissen in Suriname. Ik zit op dit moment al in Curaçao, het is een heerlijke vakantie, overal mooie stranden met het blauwe water zoals je op plaatjes altijd ziet. Maar ik zal nog even snel over de laatste belevenissen in Suriname vertellen.

Nadat me vriendinnen en me zusje waren vertrokken was het de eerste avond wel weer eventjes wennen. Het ineens heel erg stil en daarbij voelde het heel kaal, maar dit gevoel ging al snel weg want ik had nog genoeg plannen. Want zaterdags vertrok ik alweer naar Nickerie om daar nog wat mensen te ontmoeten die ik tijdens me vrijwilligerswerk heb leren kennen. Na een gezellig etentje en de nodige drankjes konden de voetjes van de vloer. Het was weer een zeer geslaagde en leuke avond met de lokale mensen van Suriname.

In de week die volgende heb ik nog een dag meegelopen in het ziekenhuis. Via me begeleider ben ik daar in contact gekomen met een arts. Hij deed vooral scopiën in het ziekenhuis, dit was erg interessant om te zien. Hij legde erg goed uit wat hij aan het doen was en waar je op moest letten. Ik heb hier veel dingen kunnen zien en toch wel weer veel geleerd. Hierdoor ben ik weer meer gaan nadenken. Het werk in het ziekenhuis daagt je op alle gebieden veel meer uit waardoor mijn keus voor het werken in het ziekenhuis wel meer is bevestigd in deze periode. Ondanks het feit dat ik weinig heb gezien van een ziekenhuis de afgelopen tijd. De verschillende dingen waarmee je te maken krijgt in een ziekenhuis blijft mij prikkelen en dat maakt het werk voor mij als verpleegkundige zo leuk en interessant.

Daarnaast heb ik nog een trip geboekt samen met de huisgenoten. In de 4.5 maand dat ik in Suriname was had ik nog geen kaaiman gezien en dit was eigenlijk wel een doel van mij in Suriname. Na wat overleg hebben we wat dingen gecombineerd we hebben dolfijnen gespot , plantages bekeken en kaaimannen gevangen. Het was even zoeken naar de dolfijnen maar uiteindelijk konden we ons geluk niet op. Het is zo mooi om te zien als de dolfijnen boven komen en af en toe werden we verrast door een klein sprongetje van de dolfijnen. Na heerlijk genoten te hebben van de rondzwemmende dolfijnen hebben we een bezoekje gebracht aan de plantage. Heel erg indrukwekkend om te horen hoe het er vroeger aan toe ging op de plantage. Het leven op de plantages waren vroeger geen pretje. Nu worden er nog wel dingen verbouwd maar in vele kleinere hoeveelheden. Na zonsondergang konden we de moerassen in om kaaimannen te vangen. Vol goede moed gingen we op pad, ik hoopte nog steeds dat het zou lukken. Maar na lang wachten wordt je toch nog beloond, eindelijk heb ik een kaaiman gezien en mogen vasthouden. Nou het laatste doel in Suriname was ook weer bereikt dus kan ik het goed afsluiten, haha.

Verder heb ik in de laatste week nog verschillende mensen bezocht om afscheid te nemen. Dit ging vaak onder genot van een lekker hapje eten en drinken. Want eten kunnen ze echt wel in Suriname. Het maakt niet uit wanneer je komt er is altijd wel eten en er is nooit te weinig. Dat is het mooie aan Suriname. Daarnaast heb ik nog leuke avonden gehad waar we tot in de vroege uurtjes doorgingen.

Maar na al dit moois is er toch een einde gekomen aan dit avontuur. Ik heb er geen seconde spijt van gehad en het is een onvergetelijke ervaring geweest. Het is erg bijzonder om dit allemaal mee te mogen maken en je zo leer je erg veel bij in een korte periode. Nu rest me nog een heerlijke vakantie op Curaçao en daarna reis is door naar Miami waar ik samen met me vader zal rondreizen door Florida. Jullie horen nog van mij.

Liefs,
Tessa

• 18 Januari 2018 - 09:01

Astrid:

Hoi tessa, fijn dat je de tijd in Paramaribo zo mooi hebt kunnen afsluiten. Geniet nog even en dan op naar Miami.

• 18 Januari 2018 - 22:09

Karin:

Hallo Tessa,

Wat heb je toch veel meegemaakt erg bijzonder.Geniet nog van de rondreis door Florida samen met je vader.
    Nog heel veel plezier samen en tot horens.

• 19 Januari 2018 - 12:36

Familie Menger:

Dag Tessa

Wat heb je in deze maanden veel meegemaakt. Dit was een fantastische ervaring. Nu genieten van een heerlijke vakantie. Heel veel plezier in Curacao en straks in Miami. We kijken al uit naar je thuiskomst.

Dikke knuffel vanuit Denekamp
    Harrie, Jolanda, Lisa en Job Menger

• 21 Januari 2018 - 09:19

Felix Bolhaar :

Hallo tessa,

Ik heb nu ( zondag 21.01.2018 ) al je mooie verhalen met bewondering gelezen, dit vergeet je van je leven niet meer, wat een levenservaringen, ik heb veel respect voor je!

Ik wens je nog veel plezier samen met je vader in Florida!

Mvg Felix

• 21 Januari 2018 - 12:36

Gre Mees:

Hallo Tessa,

Oh oh wat heb je veel meegemaakt, wat een bijzondere belevenis en dan die prachtige verhalen van je, geweldig.
    Nog een fantastische vakantie gewenst, heel veel plezier en de hartelijke groeten,

Albert en Gre Mees

• 25 Januari 2018 - 22:14

Wim En Annie Stege:

Hallo Tessa
    Een tijd om nooit te vergeten, hiervan zul je nog lang na genieten.
    Nog een fijne vakantie en we zijn benieuwd naar jouw foto's
    Een goede terugreis.
    Groetjes Wim en Annie Stege

• 03 Februari 2018 - 20:31

Marijke:

Hallo Tessa,
    Wat een belevenis dit vrijwilligers werk in Suriname. En nu heerlijk op vakantie. Je hebt het verdient, geniet er van.
    Groetjes Marijke

• 01 Maart 2018 - 10:09

Luuk:

Hoi Tessa,

Ik ga over 3 weken een rondreis maken door Suriname en zou graag mailcontact met je willen hebben met betrekking tot reisadvies! Ik hoor graag van je wat aanraders zijn en waar je bent geweest.

Mijn emailadres is luukthijs@hotmail.com

Ik hoor graag van je!